Pressmeddelande 

Familjetält cirka 20 m2

Den svåra branden i flyktinglägret Moria gjorde att tusentals familjer befinner sig utan tak över huvudet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har fått uppdraget att skicka personal och materiel.

Lions Sverige har sedan 2004 ett samarbete med MSB, där Lions ser till att det alltid finns tält och filtar i MSB:s lager i Kristinehamn.
Denna gång skickas 250 familjetält med tillhörande 1750 filtar samt sovsäckar, presenningar, campingkök och toaletter. Transporten beräknas komma till flyktinglägret i börja av veckan.

Sedan samarbetet med MSB började har Lions Sverige donerat nästan 6000 tält för drygt 30 miljoner kronor.
Tälten och filtarna anskaffas med insamlade medel från alla Sveriges lokala Lions klubbar
Den lokala Lions klubben i Kristinehamn är dessutom med vid packning av nya leveranser av tält och filtar så att de är klara för transport dit humanitära katastrofer inträffar.

– Lions Sverige vill tacka för alla bidrag från allmänheten som via Lions klubbar gör det möjligt att ha tält i beredskap när en humanitär katastrof inträffar, säger Lions Sveriges ordf Anna Maria Bernstein och tillägger
– Vi hoppas på fortsatt stöd till denna typ av Lions viktiga humanitära hjälpverksamhet.

Om Lions:
Lions Clubs International, Sverige är med sina ca 10 000 medlemmar en del av Internationella Lions med 1,4 miljoner medlemmar. Lions finns i 209 länder och geografiska områden över hela världen. Lions uppgift är att genom frivilliginsatser hjälpa andra människor, bygga broar mellan människor oavsett ras och religion och på andra sätt göra en samhällsinsats. Lokalt, nationellt och internationellt. Lions är politiskt och religiöst obundet.

Sveriges Lions motto är: För samhällsansvar och livskvalitet.

För mer information: www.lions.se

PG: 90 1948-0
Stiftelsen Sveriges Lions Hjälpfond